Kerstboom kwekerij Vije 053 435 1862 info@kwekerijvije.nl

Verzorging

Wat is van belang om te weten om uw kerstboom zo lang mogelijk vers te houden? Allereerst is het belangrijkste dat u een verse kerstboom uitzoekt, een kerstboom die dus zo lang mogelijk in grond is blijven staan. Onze kerstbomen worden pas zo laat mogelijk gerooid of staan zelfs nog in de grond op onze kwekerij te Enschede waar u er zelf eentje kunt uitzoeken. Bestelt u online? Dan garanderen wij dat de boom nog in de grond staat tot het moment van bestellen, verser kan dus niet. Kortom, haalt u een kerstboom bij een Nederlandse kerstboom kweker dan weet u zeker dat de kerstbomen met de grootste zorg gekweekt en onderhouden worden en dat uw verse kerstboom koopt.

Dit in tegenstelling tot verschillende bouwcentra waar de bomen al weken ervoor gezaagd zijn. Bovendien is een Nederlandse kerstboom duurzamer dan wanneer kerstbomen uit Denemarken of Oost Europa worden geïmporteerd. Kerstbomen hebben een hekel aan temperatuur verschil, dus indien het buiten erg koud is laat de kerstboom dan eerst 24 uur acclimatiseren in bijvoorbeeld de schuur of berging. Plaats vervolgens de kerstboom niet te dicht bij verwarming.

Verder is van belang dat de kerstboom voldoende water tot zich op kan nemen. Heeft u een boom met een kluit dan is dit natuurlijk geen probleem. Heeft u een gezaagde kerstboom, dan nog is het van belang dat de kerstboom voldoende water krijgt. Laat dan een stukje van een paar centimeter van de stam afzagen, dan neemt de boom namelijk beter water tot zich op. En gebruik een standaard met een water reservoir, bijvoorbeeld onze Easy Fix standaard.

Zo behoudt u een verse kerstboom !